KAKO NAPRAVITI POPIS UZVANIKA?

Prije nego što rezervirate mjesto svadbene večere i usluge restorana trebali bi imati definiran točan broj uzvanika koje namjeravate pozvati na svoje vjenčanje. No, ovaj dio organizacije može biti vrlo stresan i frustrirajući te ovisi o više faktora – materijalnim mogućnostima, vrsti vjenčanja i naravno osobnim željama.

Ako je u pitanju vjenčanje s velikim brojem uzvanika večere napravite popis uzvanika i definirajte njihov konačan broj te krenite u potragu za mjestom održavanja svadbene večere.

Vrlo često mladenci imaju problema pri odabiru osoba koje će pozvati na svoje vjenčanje pa kako bi to izbjegli savjetujemo vam da napravite tri popisa. Na prvi popis stavite ljude koji obavezno želite pozvati na svadbi (roditelje, bliske prijatelje i rodbinu).

Drugi popis neka sadržava osobe koje biste rado vidjeli na vašem vjenčanju poput radnih kolega, prijatelja vaših roditelja, a trećem popisu pribrojite ostatak prijatelja i poznanika. Idealan popis ima trećinu mladenkinih, trećinu mladoženjinih i trećinu zajedničkih uzvanika.

Imajući u vidu troškove koje ste prethodno odredili te na osnovu navedena tri popisa definirajte konačan broj uzvanika. Tek nakon toga možete krenuti u potragu za odgovarajućim restoranom, hotelom ili salom u kojoj će se održati svadbena večera. Potrudite  se da u potragu krenete na vrijeme kako bi se vjenčanje održalo tamo gdje vi to doista želite.